'Maatje voor een vluchteling'

Als je ergens nieuw komt wonen heb je een hoop vragen. Waar vind ik een kapper die goed knipt en niet duur is? Hoe kan ik lid worden van de bibliotheek? Wat is een leuke voetbalclub?  

Als je dan ook de taal en cultuur niet kent en gevlucht bent uit je land van herkomst, is het fijn als iemand je wegwijs maakt. Daarom is het project ‘Maatje voor een vluchteling’ in het leven geroepen. CVVE wil mensen die gevlucht zijn uit hun eigen land en nu in Ede wonen de mogelijkheid geven gekoppeld te worden aan een maatje. Het gaat hierbij om statushouders: vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben gekregen en aan wie een woning toegewezen is. 
 
Deze statushouders worden de eerste negen maanden nadat ze een status hebben gekregen begeleid door Vluchtelingenwerk. Van daaruit worden ze geholpen met alle regelzaken die er gedaan moeten worden. Daarnaast is er echter ook behoefte aan sociaal contact, het opbouwen van een netwerk en kennismaken met Ede en daarvoor zijn we op zoek naar jou!
 
Het maatjescontact draait om de ontmoeting van mens tot mens. Omdat we geloven dat alle mensen in wezen gelijk zijn. We kennen allemaal blijdschap en verdriet, we hebben te maken met dromen en teleurstellingen en we hebben allemaal de behoefte om gezien te worden. Of je nou uit Syrië komt, uit Nederland of Eritrea. Maatje zijn is dus niet heel hoogdravend. Het is samen een kopje thee drinken, een potje Scrabble spelen of met de kinderen naar de kinderboerderij gaan. Het is iemand leren fietsen, samen voetballen, nieuwe woorden leren en nieuwe smaken proeven. Het is je leven delen, juist in het alledaagse. En eigenlijk is dat precies wat integratie is. 

Klik hier om je aan te melden als maatje. 
Eerst nog wat meer informatie? Schrijf je in voor onze informatieavond!