Sinds maart 2022 worden er in Ede mensen opgevangen die zijn gevlucht uit Oekraine. Dit kan zijn in de grootschalige noodopvanglocatie in Harskamp of op adressen van Edenaren ('particulieren'). Deze mensen uit Oekraine mogen (voorlopig) in Nederland verblijven en werken. Hoe lang hun verblijf in Nederland zal zijn is niet bekend. Voor hen biedt CVVE kortdurende maatjestrajecten aan. Dit betekent dat je in principe gedurende drie maanden wekelijks met elkaar afspreekt. Je wordt aan elkaar gekoppeld, onder andere op grond van gedeelde interesses.

Vanaf maart 2023 is er in Ede ook een crisisnoodopvanglocatie. Hier zitten mensen die nog geen 'verblijfsstatus' hebben (dus geen statushouders) en nog niet weten of en hoe lang ze in Nederland mogen blijven. Ook voor hen zou een kortdurend maatjestraject passend kunnen zijn.

Wil je maatje worden voor een kortdurend traject? Meld je dan aan via deze link. We nemen dan contact met je op voor een kennismakingsgesprek. Eerst nog wat meer weten? App, bel of mail ons dan! Hopelijk tot snel!