Welkom! Wat leuk dat je interesse hebt om maatje te worden van een jonge vluchteling uit Ede.

Klik hier als je je direct wilt aanmelden.

Als maatje voor een jonge vluchteling stellen we je graag voor aan een leerling van de internationale schakelklas in Ede. Een jongen of meisje tussen de 14 en 18 dat minder dan twee jaar in Ede woont. Deze leerlingen hebben zich zelf opgegeven voor een maatje omdat ze graag in contact willen komen met Nederlandse jongeren. Om leuke dingen mee te doen, erop uit te gaan maar vooral omdat ze zich realiseren dat omgaan met een Nederlander en in alledaagse situaties Nederlands praten ze helpt in hun eigen ontwikkeling en het bouwen aan hun toekomst.

Als maatjes spreek je gedurende een (school)jaar elke week met elkaar af. Wat je doet in die tijd samen, stem je samen af. Je zoekt naar dingen die jullie allebei leuk vinden of ontdekt samen nieuwe dingen.

Maatje worden van een vluchteling is leuk én uitdagend. Je komt in aanraking met een andere cultuur, het bijbehorende lekkere eten en de gastvrijheid maar ook met cultuurverschillen die soms lastig zijn om mee om te gaan. Vanuit CVVE helpen we je hiermee om te gaan. We bieden trainingen aan over relevante onderwerpen en je hebt een vast aanspreekpunt die je altijd kan benaderen als je vragen hebt.

Dit zijn Winta, Silvia, Harena en Rawa. Zij begonnen wat onwennig aan hun maatjestraject maar zijn nu vriendinnen. Hun verhaal lees je hier.

Enthousiast geworden? Meld je dan aan via deze link. We nemen dan contact met je op voor een kennismakingsgesprek. Eerst nog wat meer weten? App, bel of mail ons dan! Hopelijk tot snel!

 

Esther - esther@cvvede.nl - 0623111562