Hoe kan ik bijdragen?
We plaatsen actuele hulpvragen op onze website en social media kanalen. Daarnaast sturen we regelmatig een nieuwsbrief. Die hulpvragen in de gaten houden is de meest snelle manier om bij te dragen aan dat wat er nodig is. Via deze link kan je je aanmelden voor de nieuwsbrief.

Kan ik ergens kleding inleveren?
Kleding wordt uitgegeven in een daarvoor ingerichte kledingbeurs in Harskamp. Deze wordt draaiende gehouden door inwoners van het dorp en vrijwilligers uit gemeente Ede. Op dit moment is er nog voldoende kleding uit voorraden van eerdere inzamelingen. Er is op dit moment dan ook geen algemeen inzamelpunt en het is ook nog niet duidelijk of dit er gaat komen. Soms zijn er wel oproepen voor specifieke kledingstukken. Die vindt u tussen onze hulpvragen

Kan ik ergens verzorgingsproducten inleveren?
Op de opvanglocatie wordt voorzien in alle benodigde verzorgingsproducten. Van shampoo tot luiers, douchegel en maandverband. Die zijn dus niet nodig.

Kan ik ergens speelgoed inleveren?
Voor het uitdelen van speelgoed, werken we samen met de speelgoedbank in Wageningen. Bij hen mogen we speelgoed uitzoeken waar behoefte aan is. Heb je mooi speelgoed over dat je graag wilt doneren, dan kan je het daar brengen. Ook als het niet bij de Oekraïense vluchtelingen terecht komt, wordt het weggegeven aan kinderen die het niet zelf kunnen kopen. 

Kan ik ergens spullen inleveren?
Alleen spullen waar om gevraagd wordt kunnen ingeleverd worden. Wat en waar verschilt per keer en wordt gecommuniceerd via de hulpvragen op onze website en social media kanalen.

Ik spreek de Oekraïense of Russische taal en wil graag wat betekenen, kan dat?
We komen graag met je in contact. Wil je ons mailen op noodopvang@cvvede.nl?

Ik heb ruimte om mensen (tijdelijk) bij mij thuis op te vangen, kan dat?
Je kan je huis openstellen om mensen tijdelijk bij je te laten verblijven. CVVE bemiddeld hier niet in. Dit verloopt via Takecarebnb. We verwijzen je graag naar hun website. We kunnen ons voorstellen dat je een hoop vragen hebt als je iemand thuis opneemt. Vluchtelingenwerk geeft de komende tijd op steeds meer van die vragen antwoord op hun website. Ook hebben zij een spreekuur voor Oekraïense vluchtelingen en hun gastgezinnen. 

Ik wil graag mensen bij mij thuis uitnodigen (bijvoorbeeld om samen te eten), kan dat?
We zijn gestart met de meet&eat waarbij Nederlandse gezinnen bewoners van de opvang thuis kunnen uitnodigen. Er zijn geregeld weer nieuwe data gepland voor deze meet&eat. Hou daarvoor ook onze website en de socials in de gaten. Daarnaast kan je je aanmelden om maatje te worden en voor een langere periode met iemand op te trekken. Kijk daarvoor op deze pagina.

Kan ik vrijwilligerswerk doen op de opvang?
Dat kan. Er is niet altijd vraag naar nieuwe vrijwilligers, maar als die er wel is, wordt die gedeeld via onze hulpvragen.

Kan ik een activiteit organiseren voor de bewoners of ze uitnodigen voor een bestaande activiteit?
Heb je een idee, dan horen we het graag. U kunt een mail sturen naar noodopvang@cvvede.nl Het is goed om je te realiseren dat het de bedoeling is dat je een volledige activeit organiseert inclusief eventueel vervoer, vrijwilligers etc.

Kan ik een gift geven?
Ja, dat kan. Graag zelfs. Als je een donatie geeft aan CVVE, word je geld gebruikt voor het coördineren van vrijwillige inzet. Tevens kan het zijn dat we materialen aanschaffen ter ondersteuning van deze vrijwillige inzet (bijvoorbeeld hesjes voor de herkenbaarheid van vrijwilligers of knutselspullen voor de kinderactviteiten). Je gift geven kan eenvoudig via deze pagina. Mocht de noodopvang sluiten, dan zullen we je gift gebruiken ten behoeve van andere mensen uit een vluchtsituatie in de gemeente Ede. Hoe dan ook draag je bij aan verbinding tussen mensen vanuit een vluchtsituatie en Edenaren.

Is je vraag nog niet beantwoord? Mail ons dan op noodopvang@cvvede.nl