Hoe kan ik bijdragen?
Bijdragen kan op verschillende manieren: door je vrijwillig in te zetten, te reageren op een concrete oproep of mee te doen aan de meet&eat. We plaatsen actuele hulpvragen op onze website en social media kanalen. Daarnaast sturen we regelmatig een nieuwsbrief. Die hulpvragen in de gaten houden is de meest snelle manier om te weten wat er nodig is. Via deze link kan je je aanmelden voor de nieuwsbrief. Daarnaast horen we graag van je als je zelf een idee hebt via crisisopvang@cvvede.nl

Kan ik ergens kleding inleveren?
Er is (nog) geen kledinginzameling voor de bewoners van de Galvanistraat. De mensen hebben op dit moment voldoende. Daarnaast worden ze gewezen op de plekken in Ede waar ze zelf voor een klein bedrag kleding kunnen komen. Mocht er wel een kledinginzameling komen of een concrete vraag zijn, dan delen we die in onze hulpvragen.

Kan ik ergens verzorgingsproducten inleveren?
Bewoners worden op de opvang voorzien van alle benodigde verzorgingsproducten. Van shampoo tot luiers, douchegel en maandverband. Die zijn dus niet nodig.

Kan ik ergens speelgoed inleveren?
Voor het uitdelen van speelgoed, werken we samen met de speelgoedbank in Wageningen. Bij hen mogen we speelgoed uitzoeken waar behoefte aan is. Heb je mooi speelgoed over dat je graag wilt doneren, dan kan je het daar brengen. Ook als het niet bij vluchtelingen terecht komt, wordt het weggegeven aan kinderen die het niet zelf kunnen kopen. 

Kan ik ergens spullen inleveren?
Alleen spullen waar om gevraagd wordt kunnen ingeleverd worden. Wat en waar verschilt per keer en wordt gecommuniceerd via de hulpvragen op onze website en social media kanalen.

Ik wil graag mensen bij mij thuis uitnodigen (bijvoorbeeld om samen te eten), kan dat?
We zijn gestart met de meet&eat waarbij Nederlandse gezinnen bewoners van de opvang thuis kunnen uitnodigen. Er zijn geregeld weer nieuwe data gepland voor deze meet&eat. Hou daarvoor ook onze website en de socials in de gaten. 

Kan ik vrijwilligerswerk doen op de opvang?
Dat kan zeker. Zonder vrijwilligers kunnen we niet. Er is niet altijd vraag naar nieuwe vrijwilligers, maar als die er wel is, wordt die gedeeld via onze hulpvragen. Wil je vrijwilliger worden maar zie je geen oproep, stuur dan een mailtje naar crisisopvang@cvvede.nl, dan kijken we samen wat je kan betekenen.

Kan ik een activiteit organiseren voor de bewoners of ze uitnodigen voor een bestaande activiteit?
Dat kan zeker. Heb je een idee, dan horen we het graag via crisisopvang@cvvede.nl. Het is fijn als je de activiteit zo volledig mogelijk zelf organiseert en bij een activiteit op een externe locatie ook rekening houdt met bijvoorbeeld het vervoer. We denken daarin graag met je mee. 

Kan ik een gift geven?
Ja, dat kan. Graag zelfs. Als je een donatie geeft aan CVVE, word je geld gebruikt voor het coördineren van vrijwillige inzet. Tevens kan het zijn dat we materialen aanschaffen ter ondersteuning van deze vrijwillige inzet (bijvoorbeeld hesjes voor de herkenbaarheid van vrijwilligers of knutselspullen voor de kinderactviteiten). Je gift geven kan eenvoudig via deze pagina. Mocht de noodopvang sluiten, dan zullen we je gift gebruiken ten behoeve van andere mensen uit een vluchtsituatie in de gemeente Ede. Hoe dan ook draag je bij aan verbinding tussen mensen vanuit een vluchtsituatie en Edenaren.

Is je vraag nog niet beantwoord? Mail ons dan op crisisopvang@cvvede.nl