Word vrijwilliger

Wil je graag een verschil maken in het leven van vluchtelingen in Ede? Bij CVVE (Coördinatie Vrijwilligers Vluchtelingen Ede) is vrijwilligerswerk een kans om betrokken te raken en impact te hebben. Zo kun jij bijdragen aan een warm welkom en ondersteuning bieden aan mensen die een nieuwe start maken. We kijken ernaar uit om je te ontmoeten!

Aanmelden als vrijwilliger

– Word vrijwilliger

Hoe werkt het?

Bij CVVE hebben we een breed scala aan vrijwilligersmogelijkheden die passen bij diverse interesses en beschikbaarheid. Blader eens door onze diverse vrijwilligersmogelijkheden en vind de activiteit of hulpvraag die jou aanspreekt.

Of je nu graag direct contact hebt met mensen of liever wat meer achter de schermen werkt: er is altijd iets dat bij jou past!

Neem gerust contact met ons op, ook als je nog niet precies weet wat je wilt doen. We staan klaar om je vragen te beantwoorden en je meer te vertellen over de mogelijkheden.

Aanmelden als vrijwilliger

Hoe kan ik mij inzetten als vrijwilliger?

Bij CVVE kun jij je op allerlei manieren inzetten, voor verschillende projecten. Je kunt bijvoorbeeld helpen bij (groeps)activiteiten op één van de opvanglocaties in de gemeente Ede. Misschien lijkt het je wel leuk om als participatiecoach statushouders te helpen bij hun integratie. Of je wordt maatje van een (jonge) nieuwe Edenaar en leert elkaars cultuur kennen!

Kijk hier voor onze actuele hulpvragen.

Voor wie kan ik mij inzetten als vrijwilliger?

Bij CVVE zet je je in voor nieuwe Edenaren die vanuit een vluchtsituatie komen.

Of ze nu verblijven op één van de opvanglocaties in Ede of al een eigen woning hebben gevonden, deze mensen kunnen jouw hulp goed gebruiken. We hebben diverse hulpvragen, zowel voor jongeren (14-23 jaar) als voor volwassenen.

Wat levert het mij op?

Als vrijwilliger bij CVVE krijg je de kans om:

  • Betekenisvolle verbindingen te leggen en nieuwe culturen te ontdekken. Dit verbreedt je horizon en vergroot je culturele begrip;
  • Persoonlijk te groeien en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, zoals interculturele communicatie, empathie en flexibiliteit;
  • Bij te dragen aan de integratie van vluchtelingen in de samenleving. Als vrijwilliger speel je een belangrijke rol in het helpen van vluchtelingen om zich thuis te voelen in Ede;
  • Voldoening te ervaren door anderen te helpen. Het geven van je tijd en energie aan anderen, kan een gevoel van waardering en dankbaarheid opleveren.

Kortom, vrijwilligerswerk voor vluchtelingen kan niet alleen van grote waarde zijn voor degenen die je helpt, maar het kan ook een waardevolle en verrijkende ervaring zijn voor jou als vrijwilliger.

Hoe lang kan ik mij inzetten als vrijwilliger?

Je kunt eenmalig iets betekenen, je inzetten voor een kort traject of voor een langere periode. De keuze is aan jou!

We hebben regelmatig vrijwilligers nodig voor korte trajecten, zoals het geven van fietsles of tijdelijk ondersteunen bij taal. Dit is dan voor een periode van (ongeveer) 3 maanden. Als je maatje wordt, is dit voor de duur van ongeveer een jaar. Vind je dit te lang, maar wil je wel graag iets doen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen, we denken graag met je mee!

Waar kan ik mij aanmelden?

Je kunt je eenvoudig aanmelden via deze link. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

– Wie zijn wij?

“We geloven in een gemeenschappelijk mens-zijn over grenzen heen”

Op onze plek in deze wereld, namelijk in Ede, dragen we bij aan verbinding tussen mensen. Specifiek mensen die vanuit elders in de wereld naar Nederland gevlucht zijn en een plek hebben gekregen in Ede, en Edenaren die hier al langer wonen en ervoor openstaan om nieuwe mensen welkom te heten.

CVVE coördineert vrijwillige inzet van Edenaren voor mensen vanuit een vluchtsituatie, door vraag en aanbod bij elkaar te brengen. We zijn laagdrempelig, betrokken en dichtbij. De mensen met wie we samenwerken, willen we echt zien en ontmoeten. Of dat nu vrijwilligers zijn, mensen vanuit een vluchtsituatie of medewerkers van partnerorganisaties.

Meer over CVVE

– Word vrijwilliger

Direct aanmelden

Mooi dat je je wilt inzetten voor mensen uit een vluchtsituatie! Na je aanmelding nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Vervolgens gaan we graag met je in gesprek om je beter te leren kennen en te kijken waar en hoe je je kunt gaan inzetten!

"*" geeft vereiste velden aan