Participatieproject

Coördinatie Vrijwilligers Vluchtelingen Ede (CVVE) is sinds september 2023 betrokken bij het participatieproject. Het participatieproject is een uitvloeisel van de nieuwe Wet Inburgering, die sinds 1 januari 2022 van kracht is.

Eén van de routes binnen deze nieuwe wet is de Zelfredzaamheidsroute (Z-route). Deze route is opgezet voor mensen die moeilijker leerbaar zijn, zoals mensen die geen tot weinig onderwijs hebben gehad in het land van herkomst. Het doel van de route is deze mensen op een voor hen zo hoog mogelijk niveau de Nederlandse taal te laten leren en hen voldoende handvatten mee te geven om zelfstandig hun weg te vinden in Nederland.

Als vrijwilliger binnen het participatietraject kun je losse activiteiten begeleiden, een groepje opzetten of juist helpen om (vrijwilligers)werkplekken te vinden voor mensen uit de doelgroep.

Interesse om bij dit project te helpen? Check hier de openstaande hulpvragen of neem contact met ons op.

Wil je meer informatie?

Heb je hulp nodig, wil je je verbinden als vrijwilliger, sponsor of heb je gewoon een vraag? Onze koffie staat voor je klaar! Er is altijd wel iemand van ons aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.