Over CVVE

CVVE gelooft in de kracht van relatie. Ontmoeting en verbinding tussen mensen draagt bij aan een thuis-gevoel van zowel mensen uit een vluchtsituatie als Edenaren. Samen thuis in Ede!

Ontmoet ons team

– Onze kernwaarden

Waar staan wij voor?

Verbindend

We geloven in de kracht van relatie. We leggen verbindingen tussen mensen vanuit een vluchtsituatie en Edenaren. Als team dragen we samen verantwoordelijkheid en gaan open met elkaar om. We zoeken naar overeenkomsten en zien verschillen als een verrijking en een kans om van elkaar te leren.

Menswaardig

We zien de ander als mens. Een medemens van gelijke waarde. We zijn betrokken op elkaar en doen ons best om de ander echt te zien en te horen. Waardigheid betekent ook dat we goede spullen geven: een werkende fiets, nieuw ondergoed.

Gastvrij

We zijn beschikbaar voor de mensen om ons heen: collega’s, mensen uit een vluchtsituatie, vrijwilligers, samenwerkingspartners. Iedereen is welkom, met zijn of haar kracht en kwetsbaarheid. We zijn bereid om de ander te helpen waar mogelijk. We vullen elkaar aan en versterken elkaar.

– Wie zijn wij?

“We geloven in een gemeenschappelijk mens-zijn over grenzen heen”

Op onze plek in deze wereld, namelijk in Ede, dragen we bij aan verbinding tussen mensen. Specifiek mensen die vanuit elders in de wereld naar Nederland gevlucht zijn en een plek hebben gekregen in Ede, en Edenaren die hier al langer wonen en ervoor openstaan om nieuwe mensen welkom te heten.

CVVE coördineert vrijwillige inzet van Edenaren voor mensen vanuit een vluchtsituatie, door vraag en aanbod bij elkaar te brengen. We zijn laagdrempelig, betrokken en dichtbij. De mensen met wie we samenwerken, willen we echt zien en ontmoeten. Of dat nu vrijwilligers zijn, mensen vanuit een vluchtsituatie of medewerkers van partnerorganisaties.

– Onze mensen

Ontmoet ons team

Met elkaar zetten wij ons in voor dezelfde missie – het verbinden van mensen uit vluchtsituaties met de inwoners van Ede. Ontdek wie we zijn en waarom we ons inzetten voor CVVE.

“We willen graag helpen om mensen positieve ervaringen te geven en als dat lukt, zijn wij heel tevreden.”
— Maurits, vrijwilliger

– Werken bij CVVE

Alle vacatures (0)

– Wat doen wij?

Samen thuis in Ede

CVVE zorgt voor verbinding tussen Edenaren en mensen uit een vluchtsituatie. Dit doen we o.a. door ons maatjesproject voor zowel jonge als volwassen statushouders.

Door het jaar heen organiseren we verschillende laagdrempelige ontmoetingsactiviteiten in Ede om zo de verbinding te stimuleren. Zo organiseren we twee keer per jaar een multicultiparty voor jongeren mét en zonder vluchtachtergrond en organiseren we jaarlijks het Wereldfestival in het kader van Wereldvluchtelingendag.

Op de verschillende (tijdelijke) opvanglocaties in Ede zorgen we voor een divers activiteitenaanbod voor de bewoners. Denk hierbij aan koffiemomenten, spelletjesavonden, taalcoaching en uitjes in de vakantieperiode.

Ten slotte zet CVVE zich met het participatieproject in voor statushouders die tijdens hun inburgering naast de taalles ook participatie-uren maken ter bevordering van hun integratie. Met vrijwillige participatiecoaches matchen we statushouders aan beschikbare locaties/activiteiten in Ede.

Hoe kan ik helpen?

Wil je meer informatie?

Heb je hulp nodig, wil je je verbinden als vrijwilliger, sponsor of heb je gewoon een vraag? Onze koffie staat voor je klaar! Er is altijd wel iemand van ons aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.