Noodopvang Oekraïne

Sinds de Russische invasie van Oekraïne op 24 februari 2022, zijn vele Oekraïners hun land ontvlucht. Ook in de gemeente Ede worden Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Zowel op gemeentelijke opvanglocatie(s) als bij particulieren thuis. Voor beide groepen organiseert CVVE met behulp van vrijwilligers ondersteuning en activiteiten.

Meer informatie

Noodopvang Harskamp

De gemeente Ede opende in maart 2022 een opvanglocatie op het kazerneterrein in Harskamp (beschikbaar gesteld door defensie). Op deze locatie verblijven ongeveer 350 bewoners. Deze locatie sluit naar verwachting medio 2024. Een deel van de bewoners zal verhuizen naar een locatie in Lunteren.
CVVE organiseert diverse activiteiten in Harskamp. Denk hierbij aan taalcoaching, activiteiten in schoolvakanties voor de kinderen, maandelijkse vrouwenactiviteiten en wekelijkse kinderactiviteiten op de vrijdagmiddag.

Opvang bij particulieren

Ook op particuliere adressen in Ede worden mensen uit Oekraïne opgevangen. CVVE is ook voor hen beschikbaar voor vragen, (sociale) ondersteuning en gezellige activiteiten.

Meedoen als vrijwilliger?

Van eenmalig een spelletjesavond organiseren, taalcoaching geven, wekelijks een kinderactiviteit bijwonen, een maatje zijn van een Oekraïner tot aan meegaan met uitjes in de schoolvakanties…de mogelijkheden zijn eindeloos!

Word vrijwilliger

Steun CVVE

Heb je niet zoveel tijd te besteden, maar wil je graag iets betekenen voor de Oekraïners die in Ede wonen? Steun CVVE met een gift specifiek voor de inzet voor de opvang Oekraïne en draag je steentje bij!

Geld doneren

Wil je meer informatie?

Neem dan contact op met Suzanne Rutgers. Zij is coördinator van de Opvang Oekraïne en staat u graag te woord.