Crisisnoodopvang Ede

Door de landelijke asielcrisis zijn er onvoldoende opvangplekken voor asielzoekers en opende de gemeente Ede een crisisnoodopvang ter ontlasting van de drukte in Ter Apel. De crisisnoodopvang is geopend op 1 maart 2023 en bevindt zich aan de Galvanistraat in Ede. Er wonen 111 bewoners met veel diverse nationaliteiten.

Meer informatie

Wat organiseert CVVE?

CVVE organiseert met behulp van vrijwilligers veel verschillende activiteiten. Op dit moment:

  • draaien er zeven verschillende taalcoaching groepen;
  • worden er in de schoolvakanties diverse uitjes georganiseerd;
  • zijn er twee keer in de week koffie-ochtenden;
  • is er een wekelijkse vrouwenclub;
  • zijn er regelmatig eenmalige spelletjes-avonden of andere activiteiten.

Wie wonen er op de crisisnoodopvang?

Er wonen 111 bewoners op de crisisnoodopvang afkomstig uit verschillende landen (denk aan Turkije, Syrië, Eritrea, Jemen, Pakistan, Venezuela, Sierra Leone, Oeganda, Iran, Somalië). Sommige bewoners wachten nog op het moment dat hun asielprocedure start, bij anderen is de asielprocedure gestart en voor een aantal geldt dat ze een verblijfsvergunning hebben, maar nog wachten op de toewijzing van een woning.

Wat kan ik doen?

Van eenmalig een spelletjesavond organiseren, taalcoaching geven, wekelijks een koffie-ochtend bijwonen, een maatje zijn van een bewoner van de opvang tot aan meegaan met uitjes in de schoolvakanties…de mogelijkheden zijn eindeloos!

Word vrijwilliger

Steun CVVE

Heb je niet zoveel tijd te besteden, maar wil je graag iets betekenen voor de bewoners die in Ede in de opvang wonen? Steun CVVE met een gift specifiek voor de inzet voor de crisisnoodopvang en draag je steentje bij!

Geld doneren

Wil je meer informatie?

Neem dan contact op met Phia Dekens. Zij is coördinator van de crisisnoodopvang en staat u graag te woord.