Sinds 3 maart 2022 is er op de legerplaats in Harskamp een opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne. Daarnaast wonen er sinds diezelfde periode ook veel mensen die gevlucht zijn uit Oekraïne in gastgezinnen in de gemeente Ede.

De rol van CVVE
CVVE heeft van de gemeente de vraag gekregen te fungeren als coördinatiepunt waar vraag en aanbod bij elkaar komen. We doen dit in nauw overleg met het COA en andere betrokken organisaties. We houden ons bezig met het inzamelen van gevraagde goederen en het coördineren van het aanbod aan activiteiten op de opvanglocatie en daarbuiten. 

CVVE houdt zich bezig met de vrijwillige inzet. Voor het antwoord op formelere vragen en regelingen verwijzen we graag naar de website van de gemeente Ede. Daarnaast heeft ook Vluchtelingenwerk Nederland goede informatie over Oekraïense vluchtelingen op hun website staan. 

Veelgestelde vragen

Kan ik kleding doneren, mensen bij mijn thuis uitnodigen of vrijwilliger worden op de noodopvang? Het antwoord op de meest gestelde vragen lees je hier.

Lees meer

Aanmelden Activiteit Noodopvang

Wil je een activiteit organiseren voor vluchtelingen uit Oekraïne of ze uitnodigen voor een bestaande activitet? Je kan het hier aangeven.

Lees meer

Aanmelden Nieuwsbrief Oekraïnse Vluchtelingen

Lees meer

I fled from Ukraine / Я втік з України

If you're staying with a host family, please sign up so we can get in touch with you.

Якщо ви проживаєте в приймаючій сім’ї, зареєструйтеся, щоб ми могли зв’язатися з вами.

Lees meer

Ik heb Oekraïense gasten

Vanuit CVVE maken we graag een overzicht van gastgezinnen in de gemeente Ede, zodat we desgewenst in contact met je kunnen komen. Stel je dit op prijs? Meldt je dan aan. Ook horen we graag aan welke ondersteuning je behoefte hebt.

Lees meer