Vrouwenmiddag door Centraal Wonen

Geplaatst op 24 mei 2016

Klik verder voor een verslag van de vrouwenmiddag die werd georganiseerd door de bewoners van Centraal Wonen

De buurtbewoners van Centraal Wonen organiseerden met elkaar een mooie middag voor een groep vrouwen van de noodopvang. Niet alles ging zoals gepland maar door de inspanning van de bewoners en een aantal vluchtelingen werd het een hele geslaagde middag! Ook een activiteit organiseren? Klik dan hier voor meer informatie.

Op 1 mei hielden wij een activiteit voor vrouwelijke vluchtelingen uit de kazerne in Ede. Ons was gezegd dat er 6 vrouwen zich opgegeven hadden maar toen we kwamen stond er een man die graag mee wilde (maar geen ticket had). Van de vrouwen geen enkel spoor; gezocht, gewacht, gevraagd…. niets. Natuurlijk konden we mannen vragen maar ons oog viel op een vrouw. Zij sprak Engels en we legden haar uit wat we wilden.Met haar hulp vertrokken we na 15 minuten wachten alsnog met 7 volwassen vrouwen en 3 kinderen naar Centraal Wonen in Ede.

We hadden de centrale ruimte versierd en er stonden lekkernijen klaar voor de thee. Elke aanwezige schreef haar eigen naam op het bord. De gesprekken gingen makkelijk omdat er heel wat Engels gesproken kon worden en wij een eigen tolk in ons midden hebben die Arabisch spreekt.

Sommigen vertelde delen van hun verhaal aan de een of ander, andere bespreken het leven nu hier, anderen vroegen naar ons.Wat er wel uit kwam is dat men zo blij was met deze activiteit omdat er wat spanning aanwezig was voor de aankomende interviews met de AIVD. Dit doorbrak even het wachten.

Na de thee hebben we gezongen: Nederlandse, Syrische en Koerdische liedjes.Dat maakte veel ontspanning en plezier los. Er was wat kleding die men mee kon nemen en wol en breinaalden. Er werden wat persoonlijke contacten gelegd voor een vervolg.We hebben met elkaar heel erg informeel en gezellig een hallal maaltijd genuttigd. Het ging allemaal heel erg vanzelf. 

Op het einde hebben we geïnventariseerd waar de behoeftes voor vervolgcontacten en activiteiten lagen. Hier gaan we mee aan de slag.

Het was even gek dat de mensen die zich op hadden gegeven niet kwamen opdagen Maar door ons eigen initiatief en de inzet van een paar open vrouwen, werd het een zeer gewaardeerde middag voor hen, maar zeker ook voor ons!!

 

 Josien, namens Centraal Wonen Ede

Wil je meer informatie?

Heb je hulp nodig, wil je je verbinden als vrijwilliger, sponsor of heb je gewoon een vraag? Onze koffie staat voor je klaar! Er is altijd wel iemand van ons aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.