Vrouw en gezondheid

Geplaatst op 08 april 2022

Nederlandse_Avonden

Al bijna 7 jaar trekken wij, Marije, Esther, Aline, Wilma en Monica, op met Eritrese vrouwen en meiden uit Ede. In die jaren hebben ze ons hart gewonnen en hebben we veel met hen mogen beleven: van bevallingen tot bruiloften en van sterfgevallen tot huiselijk geweld. Steeds meer is ons gaan opvallen wat een mooie mensen deze Eritrese vrouwen en meisjes zijn, maar ook hoe kwetsbaar ze zijn. Daarom organiseren een aantal partijen in Ede in april en mei avonden over vrouw en gezondheid. Deze avonden zijn specifiek voor Eritreese vrouwen en hun maatjes. In de flyer lees je er meer over.

We zouden het heel fijn vinden als zoveel mogelijk Eritrese vrouwen deelnemen aan deze avonden maar ook als ze dit samen met een Nederlandse vriendin of maatje doen. Zo beleef je de avond samen en is het wellicht aanleiding om verder door te praten.

Tijdens de avonden komen de thema’s ‘toegang tot zorg, anatomie van het lichaam, seksualiteit, zwangerschap, besnijdenis etc.’ aan de orde. De laatste avond is een feestelijke afsluiting.

Heb je vragen, doe gerust even een belletje of appje! Opgeven is niet verplicht, maar is wel fijn. Dan hebben wij een indicatie op hoeveel mensen we kunnen rekenen.
 
Hartelijke groet,
 
Marije vd Berg, Esther Blokker, Aline Kadionda, Wilma Mussche en Monica Moerman

Wil je meer informatie?

Heb je hulp nodig, wil je je verbinden als vrijwilliger, sponsor of heb je gewoon een vraag? Onze koffie staat voor je klaar! Er is altijd wel iemand van ons aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.