Vrijwilliger in beeld: Evert Jan

Geplaatst op 24 februari 2023

We stellen graag onze vrijwilliger Evert Jan aan je voor!

Mijn naam is Evert Jan van den Heuvel en ik ben vorige week 73 jaar geworden. Hoewel ik dus al ruim gepensioneerd ben, verzorg ik nog wat kleine administraties en belastingaangiften. Fotograferen en lezen vind ik leuk. Ik ben al ongeveer acht jaar vrijwilliger bij CVVE. Eerst bij de noodopvang op het kazerneterrein en daarna als maatje voor een Afghaanse jongen. Sinds dit jaar ben ik vrijwilliger bij de Oekraïense noodopvang in Harskamp.

Het mooie aan het vrijwilligerswerk dat ik doe, vind ik dat ik iets kan betekenen voor vluchtelingen die met weinig of niets een plekje in Nederland willen krijgen. De dankbaarheid die je van de vluchtelingen terug ontvangt.

De mooiste ervaring voor mij was dat ik kon helpen bij het verkrijgen van een status voor een vluchteling. Hij kon dat zelf door zijn trauma’s niet voor elkaar krijgen, met deze jongen heb ik nog steeds een warme band.

Wil je meer informatie?

Heb je hulp nodig, wil je je verbinden als vrijwilliger, sponsor of heb je gewoon een vraag? Onze koffie staat voor je klaar! Er is altijd wel iemand van ons aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.