Verslag natuurwandeling

Geplaatst op 10 maart 2016

Verslag van de 10e natuurwandeling op maandag 7 maart.

Vandaag starten wij om 13.00 uur met de wandeling. Dat is vanwege de aangeboden Nederlandse taalles door het COA aan de bewoners. Kees en ik weten inmiddels dat onze wandelaars leergierig zijn en om die reden ook graag naar de Nederlandse les willen gaan. Om die reden zijn wij weer om 15.15 uur terug bij het COA om de wandelaars ook de gelegenheid te geven naar de Nederlandsenles te gaan. Helaas voor drie trouwe wandelaars kwam dat niet uit zij waren ingedeeld in de eerste groep om de Nederlandse les te volgen. Mogelijk kunnen zij volgende week weer mee. Gesprekken hieromtrent zijn gaande. 

Vanmiddag gaan wij op pad met 8 bewoners van het COA en 4 vrijwilligers.  Zoals al genoemd vertrekken wij om 13.10 uur en rijden met de auto richting Edese heide al waar wij onze auto parkeren. Vandaag krijgen wij van Kees, de natuurgids,  uitleg over de flora en fauna van onze natuur in Ede. Wij  krijgen allemaal een foto van een vogel. Onze deelnemers moeten in zoveel als mogelijk vertellen over de foto van de vogel die ze hebben gekregen. De natuurgids geeft aanvullende uitleg over de vogel op de foto. Ton een van de vrijwilligers geeft uitleg over de heuvels die te zien zijn op de heide. Dit zijn heel oude graven van de bewoners die op de heide leefden vroeger.

Al met al een heel leerzame wandeling en de bewoners van het COA zijn vol waardering over al de genoemde thema’s. Ze hebben de voornemens om volgende week wederom mee te gaan. dat geeft ons als vrijwilligers een goed en warm gevoel. Aangezien de lente voor de deur staat kan dat warme gevoel nog wel eens heel mooie resultaten opleveren in de natuur voor de bewoners van het COA.

Jan Klok (stichting Present)

 

Wekelijks organiseren twee vrijwilligers een wandeling voor de bewoners van de opvanglocatie. Een mooi voorbeeld van hoe een incidentele activiteit is uitgegroeid tot een structurele activiteit. 

Wil je meer informatie?

Heb je hulp nodig, wil je je verbinden als vrijwilliger, sponsor of heb je gewoon een vraag? Onze koffie staat voor je klaar! Er is altijd wel iemand van ons aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.