Succesvolle samenwerking Restore

Geplaatst op 10 juli 2023

WhatsApp Image 2023-07-07 at 17

Dankbaar zijn we met de samenwerking met Restore. Het is prachtig om te zien dat er al meerdere bewoners van de opvang in Ede bij hun vrijwilligerswerk doen. De bewoners zijn erg enthousiast en het geeft hun een zinvolle dagbesteding. Bedankt Restore! Restore zelf is ook blij en dankbaar met de bewoners die bij hen werken, hierbij hun reactie:

Noodopvang Ede en Restore mooie combinatie gebleken
Reeds voordat de noodopvang werd ingericht was er al contact tussen CVVE en Restore om diverse samenwerkingsmogelijkheden te bespreken. Belangrijk onderwerp is steeds een zinvolle dagbesteding. Dit initiatief is ook met de Wethouder van Ede, Karin Bijl besproken. Restore is, naast inzamelaar van goederen en grondstoffen, ook bekend van haar winkels in Ede en Veenendaal. Minder bekend is dat Restore een maatschappelijke stichting is waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt werkzaamheden kunnen verrichten zoals logistiek, sortering en reparatie. Dit alles vindt plaats aan de Marconistraat in Ede. Dit is dicht bij de locatie van de noodopvang.

In mei heeft Restore bij het UWV een bijzondere verklaring aangevraagd voor het verrichten van werkzaamheden als vrijwilliger voor mensen die tijdelijk in de opvang zitten en geen vaste woon- of verblijfplaats hebben. In juni werd de verklaring afgegeven en mochten mensen werkzaamheden verrichten en een vrijwiligers vergoeding ontvangen. In totaal zijn inmiddels 9 mensen gestart en hebben zij werkzaamheden verricht op de textiel sorteerafdeling. Na wat onduidelijkheid bij de mensen over het uitblijven van de toestemming van het UWV en uitgesproken vertrouwen van Restore bleven de mensen werkzaamheden verrichten en leverden zo een mooie bijdrage aan het milieu. Wat we zien zijn mensen die zelf aangeven iets te willen doen en die positief ingesteld zijn, ondanks de situatie waarin ze zitten. Waar ze positief over zijn is het warme bad van de organisatie Restore die gewend is met diverse doelgroepen haar werkzaamheden te verrichten en de collega’s die er alles aan doen om ondanks het taalverschil een brug te slaan. Sommige mensen moeten weer naar een andere locatie en vinden het heel jammer om te vertrekken. We wensen hen veel geluk en bedankt voor de samenwerking. We hebben inmiddels ook werkzaamheden op de logistiek en op de fietsenafdeling beschikbaar zodat nieuwe kandidaten welkom zijn.

Wil je meer informatie?

Heb je hulp nodig, wil je je verbinden als vrijwilliger, sponsor of heb je gewoon een vraag? Onze koffie staat voor je klaar! Er is altijd wel iemand van ons aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.