Spelletjesmiddag 13 april 2016

Geplaatst op 25 april 2016

Annemarie en Joske (leerkrachten) vertelt over de spelletjesmiddag met de kinderen van de noodopvang en haar eigen klas.

Annemarie en Joske zijn leerkracht in groep 5 van de Fraanjeschool uit Barneveld en organiseerde met hun klas een spelletjesmiddag voor de kinderen die op de noodopvang wonen. Het werd een groot succes! Ook een activiteit organiseren? Klik dan hier

 

Op woensdagmiddag zijn 28 kinderen van groep 5A van de Ds. J. Fraanjeschool uit Barneveld een middag wezen spelen bij de kinderen van de vluchtelingen die in de Mauritskazerne wonen. Het is een echte spelletjesmiddag geworden.

 

Er waren 7 verschillende spelletjes uitgezet op het buitenterrein, die rouleerden, zodat de kinderen bij elk spelletje kwamen: voetballen, puzzels maken, touwtje springen, zand doorgeven m.b.v. blikjes, geblinddoekt naar een lijn lopen en daar wat opzoeken, zaklopen, en met een balletje op een lepel lopen.

Het is een geslaagde middag geworden. De kinderen vonden het leuk om met elkaar te spelen. Er ontstond zeer snel contact en de kinderen werden ook vriendjes en vriendinnetjes van elkaar. Door dat de vluchtelingenkinderen al zo goed Nederlands spreken, was het contact ook gemakkelijk.

 

Heel mooi om te zien hoe kinderen uit Nederland en kinderen uit een ander land zo goed met elkaar overweg konden en een fijne middag hebben gehad!

Wil je meer informatie?

Heb je hulp nodig, wil je je verbinden als vrijwilliger, sponsor of heb je gewoon een vraag? Onze koffie staat voor je klaar! Er is altijd wel iemand van ons aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.