Pakjesavond in oktober

Geplaatst op 02 november 2022

Hulpvragen Noodopvang (8)

 

'Eindelijk een woning!' Man, die al langere tijd op kamers zat, wordt eindelijk herenigd met vrouw en kinderen, die al een hele tijd in azielzoekerscentra hadden doorgebracht. Wat een geluk! Maar wel een lege woning zonder bedden, dekens, stoelen, borden, messen en vorken, speelgoed etcetera, want dat neem je niet mee als je vlucht. 

Vluchtelingenwerk, CVVEde en Stichting Present besloten hun krachten te bundelen. Het netwerk van CVVEde werd geactiveerd met advertenties voor huisraad. Vluchtelingenwerk coördineerde de aanbiedingen en Stichting Present stelde een busje beschikbaar. We kregen vervolgens zoveel huisraad aangeboden dat we het aanbod een aantal keer moesten afwijzen omdat het gewoon teveel bleek! 

En nu hebben we een complete woonkamer en eetkamer met tafels, stoelen, banken en kasten. Het is al echt gezellig in huis. 
We hebben bedden, matrassen en dekbedden en overtrekken. Soms nog nieuw in de verpakking.
We hebben fietsen, lampen, serviesgoed, bestek en elektrische keukenapparatuur.
We hebben kleding en heel veel speelgoed voor de kinderen.

De echte integratie begint nu, maar het is geweldig hoe dit gezin vanuit het niets deze mooie start heeft gekregen. We willen alle gulle gevers hierbij nogmaals bedanken. Wat een start hebben jullie gegeven! Het is als een vervroegde pakjesavond in oktober! 

Wil je meer informatie?

Heb je hulp nodig, wil je je verbinden als vrijwilliger, sponsor of heb je gewoon een vraag? Onze koffie staat voor je klaar! Er is altijd wel iemand van ons aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.