NL Doet

Geplaatst op 30 maart 2016

Zaterdag  12 maart was het zover! We zijn met een groep bewoners van de noodopvang op pad gegaan om mee te helpen op de NL doet dag.

We hebben de bewoners opgesplitst in groepen en zijn naar verschillende locaties in Ede gegaan om daar vervolgens de handen uit de mouwen te steken. 

 

Eén groep is naar speeltuin ´De Essenburg´ gegaan daar ging het er als volgt aan toe:Met een grote groep van 8 bewoners en 4 andere vrijwilligers kwamen we rond half elf aan bij speeltuin de 3 Essen. We werden verwelkomd met een kopje koffie en iets lekkers. Na een korte kennismaking zijn we met z'n allen aan de slag gegaan. Er is geschuurd, geverfd, gepoetst er zijn tegels schoongemaakt, onkruid verwijderd en niet te vergeten veel speeltoestellen zijn schoongemaakt met de hoge drukspuit.

Tussen de middag werden we verrast met broodjes gezond, die je zelf kon maken, dus voor ieder wat wils.Koffie, thee, limonade was er de hele dag en ook koeken en fruit stond voor het pakken. Het bleek dat niet iedereen op de hoogte was van wat aanmaaklimonade is, ze vonden de limonade dus wel erg zoet 🙂 Rond half drie waren de meeste klussen klaar en onder het genot van een drankje werd iedereen hartelijk bedankt voor de inzet en werden er verschillende cadeautjes uitgedeeld, jassen, paaseitjes, paraplu's. Dankzij de inzet van de groep ziet de speeltuin er weer een stuk frisser en netter uit en kijken we terug op een geslaagde dag! 

 

Een andere groep is naar Climax atletiekvereniging Ede gegaan om daar de kogelstoot bak weer helemaal netjes te maken voor gebruik. Daarna werd er nog een lesje kogelstoten en speerwerpen gevolgd. 

De laatste groep is naar kinderboerderij de Oude Hofstede gegaan en hebben daar verschillende klusjes gedaan waaronder een ganzenhok in elkaar gezet en de grond klaargemaakt voor een nog nieuw te plaatsen hek. 

Al met al was het een groot succes en was het een mooie dag met veel zon!

 

Met NL Doet werd in Ede de aftrap gegeven om vluchtelingen dmv van vrijwilligerswerk te laten participeren in de maatschappij. Verschillende vrijwilligersorganisaties zijn aan het kijken hoe ze hier een mooi vervolg aan kunnen geven.

 

Wil je meer informatie?

Heb je hulp nodig, wil je je verbinden als vrijwilliger, sponsor of heb je gewoon een vraag? Onze koffie staat voor je klaar! Er is altijd wel iemand van ons aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.