Nieuw! Het participatieproject

Geplaatst op 12 maart 2024

Een paar maanden geleden zijn wij met veel enthousiasme aan iets nieuws begonnen: het participatieproject. Binnen dit project zetten we activiteiten op en zoeken we vrijwilligerswerk voor ruim twintig Edese nieuwkomers. De meesten van hen zijn analfabeet of zijn als kind maar een paar jaar naar school geweest. De Nederlandse taal leren is voor hen dan ook een extra uitdaging. Maar met behulp van plaatjes, Google Translate, en natuurlijk handen & voeten komen we een heel eind! Op de foto's een mooi overzicht van waar wij de afgelopen dagen mee bezig zijn geweest.

Foto 1 (boven): samen Nederlands oefenen, moeilijke brieven doornemen en kletsen over van alles en nog wat tijdens de koffie-ochtend met onze fijne vrijwilliger Chantal

Foto 2: een kijkje bij Kwekerij Dependens, waar binnenkort hopelijk een aantal planten-fans aan de slag kunnen

Foto 3: een eerste kennismaking met cateraar Owais van Owaisvega, die samen met een deel van 'onze' inburgeraars gaat koken

Foto 4: … en dan neemt hij ook nog baklava mee! Ons hoor je niet klagen ?

Ken jij ook een fijne werkplek of leuke activiteit voor deze groep? Of lijkt het je leuk hen hierbij één-op-één of in een groepje te begeleiden? Neem dan nu contact op met Linda via linda@cvvede.nl. Eerst meer weten over CVVE? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

 

Wil je meer informatie?

Heb je hulp nodig, wil je je verbinden als vrijwilliger, sponsor of heb je gewoon een vraag? Onze koffie staat voor je klaar! Er is altijd wel iemand van ons aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.