Natuurwandeling in het zonnetje

Geplaatst op 15 maart 2016

Op 14 maart een mooie wandeling naar de Kreelse plas.

De zon laat zich volop zien vandaag en de temperatuur is aangenaam om te wandelen. Met 10 bewoners van het COA en 4 vrijwilligers gaan wij op pad. Vandaag verwelkomen wij drie nieuwe wandelaars naast onze trouwe wandelaars.

Rond 13:00u rijden we naar de Edese Heide, daar lopen we, na een wandeling over de heide, naar de Kreelse plas die aan de bosrand ligt. Dit is een mooi stukje natuur en mede om die reden worden er veel foto’s gemaakt voor onder andere het thuisfront en dit verslag. De sfeer is aangenaam en met name de dames kletsen er lekker op los. Kees verteld weer de nodige zaken over de natuur en zo vliegt de tijd voorbij.

Onderweg krijgen we zelfs nog les in de Friese taal van Kees. Echter daar begrijpen wij als Nederlander al niets van, laat staan de bewoners van de opvanglocatie! Door het bos en over de heide lopen wij terug naar onze auto’s. Rond de klok van 15.30 uur zijn wij weer terug bij de kazerne en gaan de deelnemers weer ieder hun eigen gang. 

Grt. Jan Klok (vrijwilliger Stichting Present)

 

Wekelijks organiseren twee vrijwilligers een wandeling voor de bewoners van de opvanglocatie. Een mooi voorbeeld van hoe een incidentele activiteit is uitgegroeid tot een structurele activiteit. 

Wil je meer informatie?

Heb je hulp nodig, wil je je verbinden als vrijwilliger, sponsor of heb je gewoon een vraag? Onze koffie staat voor je klaar! Er is altijd wel iemand van ons aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.