Maatschappelijke Dag Woonstede

Geplaatst op 25 april 2016

In april is het personeel van Woonstede samen met o.a. vluchtelingen een dag op stap geweest. Lees snel verder over deze leuke dag!

Woonstede nodigde in het kader van haar maatschappelijke dag een groep vluchtelingen uit om mee te gaan naar de dierentuin. Een mooi voorbeeld van hoe een lokale organisatie de vluchtelingen laat meedoen bij de dingen die ze organiseren. Ook vluchtelingen laten integreren bij een van je activiteiten? Klik dan hier voor meer informatie.  

 

Op 14 april j.l. hield Woonstede haar jaarlijks terugkerende maatschappelijke dag. De werkgroep, bestaande uit 5 medewerkers, stond opnieuw voor de uitdaging om een mooi programma op te stellen met een hoog maatschappelijk karakter. De werkgroep kwam in contact met Netwerk Dien je Stad. Samen met hen werden de mogelijkheden bekeken en uitgewerkt.

 

Maar liefst 4 doelgroepen moesten die dag in de watten gelegd worden! Ouderen, huurders, mensen met een beperking en vluchtelingen werden uitgenodigd om samen met ruim 100 personeelsleden van Woonstede een dagje door te brengen in Koninklijke Burgers Zoo in Arnhem dat in 2013 haar 100-jarig bestaan vierde! Met bussen kwamen de gasten in Arnhem aan waar ze gekoppeld werden aan de woonstedelingen. Het was even afwachten hoe er gecommuniceerd zou worden met de vluchtelingen. Sommigen spraken gebrekkig tot geen Nederlands of Engels maar het was geweldig om te zien dat er gelijk volop gesprekken plaats vonden. Iedereen kreeg een lunchpakket mee en ging met z’n groep het park in. Als fotograaf van deze dag heb ik tijdens mijn tocht door het park vooral heel veel tevreden en blije mensen gezien en was het geweldig om dit te mogen vastleggen.

 

Aan het eind van de dag kwamen we gezellig samen in het restaurant waar we onder het genot van een kopje koffie met gebak alle indrukken van de dag met elkaar deelden. Ook spraken de vertegenwoordigers van elke doelgroep hun waardering uit voor deze dag. Erg leuk en een groot compliment voor ons als organisatie!

 

In onze ogen was deze dag meer dan geslaagd en willen we iedereen bedanken die we mee mochten nemen en de mensen van Netwerk Dien je Stad voor de geweldige samenwerking!

 

Werkgroep Maatschappelijke Dag

 

Wil je meer informatie?

Heb je hulp nodig, wil je je verbinden als vrijwilliger, sponsor of heb je gewoon een vraag? Onze koffie staat voor je klaar! Er is altijd wel iemand van ons aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.