‘Maatje voor een vluchteling’ van start!

Geplaatst op 03 oktober 2016

We zijn op zoek naar maatjes voor de statushouders die zich in Ede gaan vestigen.

Als Edenaren hebben we er de afgelopen tijd een hoop nieuwe plaats bewoners bijgekregen. Mensen die gevlucht zijn uit hun eigen land, de Nederlandse asielprocedure hebben doorlopen, een status hebben gekregen en nu een woning toegewezen hebben gekregen in Ede.

 

Deze statushouders worden de eerste periode begeleid door Vluchtelingenwerk. Van daaruit worden ze geholpen met alle regelzaken die er gedaan moeten worden. Daarnaast is er echter ook behoefte aan sociaal contact, het opbouwen van een netwerk en kennismaken met Ede en daarvoor zijn we op zoek naar jou!

 

Onder de naam ‘Maatje voor een vluchteling’ start CVVE in samenwerking met Vluchtelingenwerk Ede een maatjesproject voor statushouders in de gemeente Ede. ‘Maatje voor een vluchteling’ wil elke (nieuwe) statushouder in Ede de mogelijkheid geven gekoppeld te worden aan een maatje. Het maatjescontact bestaat op basis van gelijkwaardigheid en heeft als doel integratie en opbouw van het netwerk van de vluchteling te vergroten.

 

Als maatje breng je op regelmatige basis (minimaal 1x in de twee weken) tijd door met een vluchteling. Het contact is laagdrempeling en gelijkwaardig. Tijdens het contact dat je hebt kan je bijvoorbeeld samen eten, sporten, klussen, de markt bezoeken of iets anders in die strekking.

 

Je kan maatje worden door je in te schrijven op de website van CVVE. We proberen vervolgens je zo nauwkeurig mogelijk te matchen met een vluchteling uit Ede. Dit kan een gezin zijn maar ook een alleengaande man of vrouw, al dan niet met kinderen.

 

We dromen ervan dat onze nieuwe plaatsgenoten zich snel thuis zullen voelen in Ede en echt onderdeel zullen zijn van de Edese samenleving. We geloven dat contact met met mede-Edenaren hierin van groot belang is en hopen erop dat wij hier door middel van dit maatjesproject aan bij de te dragen. Doe je mee?

 

Maatje worden? Klik HIER

Wil je meer informatie?

Heb je hulp nodig, wil je je verbinden als vrijwilliger, sponsor of heb je gewoon een vraag? Onze koffie staat voor je klaar! Er is altijd wel iemand van ons aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.