Kind onder Vuur

Geplaatst op 26 juni 2017

Vooraankondiging Tentoonstelling Kind onder Vuur

Van 18 tot 28 september staat er in Het Streek, locatie Zandlaan een tentoonstelling opgesteld – Kind onder Vuur – georganiseerd door het Rode Kruis en Humanity House.

Doel van de tentoonstelling is om jonge jongeren (groep 7/8 en brugklas) te vertellen over hoe het is om in onveiligheid en oorlogsdreiging op te groeien.

Door televisie en social media zijn de verhalen niet onbekend, maar de gebeurtenissen lijken ver weg, ergens anders op de wereld. Je gaat er meer over nadenken als een klasgenootje zelf oorlog heeft meegemaakt, of als er in je buurt vluchtelingen komen wonen, of als je thuis of op school met elkaar praat over hoe het is als er mensen uit andere culturen in Nederland een veilig heenkomen zoeken.

In de tentoonstelling vertellen vier jongeren via videofilmpjes hun verhaal over hoe het is om niet veilig te zijn, gewond te raken en te moeten vluchten. Het zijn Farah uit Palestina, Vian, uit Syrie, Angie uit Columbia en en Otim uit Oeganda.

Het Rode Kruis nodigt de basisscholen (groep 7/8) en brugklassen van de middelbare scholen uit om deze tentoonstelling te komen bezoeken in september. Nu al benieuwd? Kijk naar het filmpje op YouTube https://www.youtube.com/watch?v=6O7OGz_DM40.

Voor meer informatie: Voor meer informatie: info@rodekruisede.nl t.a.v. Liesbeth Blanken of Cor Beukers.

Wil je meer informatie?

Heb je hulp nodig, wil je je verbinden als vrijwilliger, sponsor of heb je gewoon een vraag? Onze koffie staat voor je klaar! Er is altijd wel iemand van ons aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.