Jongerenmaatjes vertellen…

Geplaatst op 11 januari 2022

2

Liselotte (20) en Linda (18)

Liselotte: “Linda en ik hebben elkaar ontmoet via haar school, het ISK (middelbare school voor nieuwkomers). We werden aan elkaar gekoppeld op basis van onze interesses, ook al hadden we elkaar nog nooit gezien. Nu zien we elkaar elke week.
Linda is heel lief en heel gastvrij. Zij is zich er goed van bewust hoe een ander zich voelt. Daarnaast is zij erg slim. Ze pikt alles ontzettend snel op. Nederlands had ze zo onder de knie”

Linda: “Ik kan mij nog herinneren dat ik erg blij was dat ik een maatje kreeg. Op die manier kon ik nog beter Nederlands leren. We proberen elkaar ook zoveel mogelijk in het echt te zien, niet alleen online. Dan gaan we bijvoorbeeld taart bakken, boodschappen doen of samen huiswerk maken.
Liselotte kan heel goed gitaar en piano spelen. Ook kan ze goed basketballen. Liselotte is vriendelijk en nooit te beroerd om te helpen als je haar om hulp vraagt.”

Milen (19) en Gerdiene (25)

Milen: “Onze eerste ontmoeting was heel leuk en het was meteen gezellig. Als ik het mij goed kan herinneren ging ons gesprek over mijn haar. Ik heb al wel eerder maatjes gehad, maar met Gerdiene is het echt anders. Ze kan niet alleen goed luisteren, maar ze helpt mij ook goed met praktische zaken. Als ik bijvoorbeeld post krijg van de Belastingdienst, dan helpt zij mij met het afhandelen daarvan.”

Gerdiene: “We hebben elkaar ontmoet via CVVE. Ik had gebeld om te vragen of ze nog een maatje nodig hadden voor het project. Zo zijn Milen en ik bij elkaar terecht gekomen. Het is de eerste keer dat ik nu deelneem aan een multicultiparty en het is echt heel leuk. Ik kan heel makkelijk met Milen praten. Het is altijd heel leuk om bij haar te zijn. Haar familie is ontzettend gastvrij, ik heb daar hele leuke gesprekken mee gehad.”

 

Johanna (16) en Esther (20)

Esther: “Via mijn school ben ik bij het maatjesproject terecht gekomen. Op basis van onze interesses zijn Johanna en ik aan elkaar gekoppeld. Nadat we elkaar online hadden gesproken, hebben we elkaar in het echt ontmoet. Toen hebben we bordspelletjes met elkaar gedaan.
Johanna wordt heel fanatiek wanneer we een spelletje spelen, maar dat vind ik altijd wel leuk. Ik vind andere culturen heel interessant en ik vind Johanna’s cultuur ook erg boeiend. Ze heeft mij een paar Eritrese woorden geleerd.”

Johanna: “Onze eerste ontmoeting was online, omdat mijn vader in quarantaine zat. De verbinding was een beetje slecht, maar gelukkig konden we de week erop samen afspreken. Ik heb in het verleden andere maatjes gehad en heb toen ook meegedaan aan de multicultiparty’s, die ik altijd wel leuk vind. Esther is heel slim. Zij is altijd blij en dat maakt mij ook blij.

Wil je meer informatie?

Heb je hulp nodig, wil je je verbinden als vrijwilliger, sponsor of heb je gewoon een vraag? Onze koffie staat voor je klaar! Er is altijd wel iemand van ons aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.