Inzamelactie Rode Kruis

Geplaatst op 18 januari 2016

Het Rode Kruis start een landelijke inzamelactie voor mannenkleding in kleine maten.

De Welkom Winkels van het Rode Kruis kampen met een groot tekort aan kleding in de kleinere herenmaten. De mannenkleding die Nederlanders inleveren in de Welkom Winkels is vaak te groot. Nederlandse mannen zijn gemiddeld langer dan de vluchtelingen. “We zien regelmatig vluchtelingen die te grote kleren dragen. Nu het kouder wordt is het belangrijk dat vluchtelingen zich met goed passende kleding hiertegen kunnen beschermen”, zegt Suzanne Laszlo, manager hulpverlening van het Rode Kruis. “We hopen dat alle Nederlanders zo snel mogelijk herenkleding in kleine maten inleveren bij Welkom Winkels en andere inleverpunten.” Lees hier meer. 

Er is nu specifiek behoefte aan: kleding in grote jongensmaten (vanaf 164) en kleine mannenmaten (M en S), stevige herenschoenen /sportschoenen (maat 37 tot maat 42), sokken (maat S en M), nieuw ondergoed (maat S en M), winterjassen (maten 176, S en M), broeken (maat S en M) en truien (maat S en M).

Ook Ede doet mee aan de inzamelactie. Klik hier voor de poster van de inzamelactie. Daar vind je ook meer informatie over de inleverpunten. De actie loopt van 18 tot 30 januari.

 

Wil je meer informatie?

Heb je hulp nodig, wil je je verbinden als vrijwilliger, sponsor of heb je gewoon een vraag? Onze koffie staat voor je klaar! Er is altijd wel iemand van ons aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.