Informatieavond Vluchtelingenwerk Ede

Geplaatst op 26 januari 2017

Op 1 februari houdt Vluchtelingenwerk een informatiebijeenkomst.

Kom langs voor ontmoeting, informatie, hapje en drankje!

 

 

Wil je meer weten over wat de vrijwilligers van VluchtelingenWerk eigenlijk doen? En de verhalen van de nieuwkomers zelf horen? Kom dan woensdag 1 februari naar de informatiebijeenkomst van VluchtelingenWerk in Ede. Je bent tussen 17.00 en 19.00 uur welkom in ons kantoor aan de Kerkweg 63 te Ede.

 

Informatie over begeleiding vluchtelingen

Als bezoeker van de informatiebijeenkomst krijg je informatie over de begeleiding van vluchtelingen en alles wat daarbij komt kijken.

Vluchtelingen gaan graag in gesprek om te vertellen hoe het is om een nieuw bestaan op te bouwen in Nederland. Ook onze vrijwilligers delen hun ervaringen. Er is uitgebreid de tijd om vragen te stellen in een persoonlijk onderhoud.

 

Aandacht en compassie

Om een vluchteling succesvol te laten integreren in de Nederlandse samenleving is veel tijd, aandacht en compassie nodig. De persoonlijke én administratieve weg is lang. Hierbij zijn vrijwilligers onmisbaar. VluchtelingenWerk is op zoek naar meer vrijwilligers. Tijdens de bijeenkomst kunt u meer informatie krijgen over wat het vrijwilligerswerk inhoudt.

We zoeken vooral vrijwilligers die vluchtelingen ondersteunen bij hun vestiging in de gemeente, vrijwilligers die (juridische) ondersteuning geven bij de gezinshereniging en taalmaatjes/taalcoaches.
Er worden trainingen en cursussen gegeven om vrijwilligers kennis en vaardigheden aan te bieden.

 

Aanmelden voor deze bijeenkomst

Aanmelden graag. Stuur een email naar kvandermeijden@vluchtelingenwerk.nl

Spontaan  langskomen mag natuurlijk ook!

Wil je meer informatie?

Heb je hulp nodig, wil je je verbinden als vrijwilliger, sponsor of heb je gewoon een vraag? Onze koffie staat voor je klaar! Er is altijd wel iemand van ons aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.