Fotoverslag ‘Ode aan de Vluchteling’

Geplaatst op 05 oktober 2021

Ode aan de vluchteling - foto Lisanne Lentink (18)

 

11 september organiseerden we samen met andere Edese organisaties ‘Ode aan de Vluchteling’ in Cultura Ede. Met elkaar stonden we stil bij mensen die op de vlucht zijn of zijn geweest. Die laten zien hoe het is om opnieuw te beginnen en laten zien hoe sterk en krachtig de mensheid is.

En wat wás het mooi, indrukwekkend en ontroerend! Deelnemers konden elkaar ontmoeten, genieten van een multiculturele maaltijd en meedoen aan een afwisselend cultureel programma met kalligrafie, dans, zang, documentaire en workshops. 

Daarnaast overhandigden we vanuit CVVE de eerste exemplaren van ons jubileummagazine aan aan Hasnaa Albarram en burgemeester René Verhulst. Omdat CVVE afgelopen jaar dit jaar vijf jaar bestond hebben we een eenmalig magazine gemaakt. Een tijdschrift vol met mooie en ontroerende Edese verhalen over verbinding en diversiteit. Hasnaa en de burgemeester zijn samen geïnterviewd en staan op de cover. De één kwam in 2017 naar Ede vanuit Goes, de ander kwam zes jaar geleden uit Syrië. Beiden maakten in Ede een nieuwe start. Je openstellen voor de ander blijkt de sleutel voor nieuwkomers om je thuis te voelen, zo kwamen ze samen tot de conclusie.

Nieuwsgierig geworden naar het magazine? Vraag een exemplaar aan door je naam en adres door te geven via janneke@cvvede.nl. Woon je buiten Ede? Dan vragen we je een bijdrage voor de frankeerkosten over te maken op IBAN NL48 RABO 0352 2253 00 t.n.v. Stichting Netwerk Dien je Stad te Ede, onder vermelding van ‘Bijdrage jubileummagazine CVVE’.

Foto’s: Lisanne Lentink

 

Wil je meer informatie?

Heb je hulp nodig, wil je je verbinden als vrijwilliger, sponsor of heb je gewoon een vraag? Onze koffie staat voor je klaar! Er is altijd wel iemand van ons aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.