Fotoverslag Maatjesdag

Geplaatst op 16 september 2022

Ontwerp zonder titel

Eten, ontmoeten, gezelligheid & kunst. Afgelopen zaterdag hadden we onze allereerste maatjesdag voor onze maatjeskoppels. En dat was leuk!

’s Middags gingen we, mét de trein, richting Nijmegen waar we een rondleiding kregen door Moving Stories in Museum het Valkhof. Een tentoonstelling over wegen die mensen wereldwijd afleggen, het beginnen op een nieuwe plek en de vraag waar je thuis bent. Dit leverde mooie en bijzonder gesprekken op! Over geur van thuis, wat je naam zegt over wie je bent en je belangrijkste bezittingen.

Terug in Ede streken we met nóg meer maatjes neer bij De Stek. Iedereen had iets gekookt waardoor we een heerlijke, kleurrijke en gevarieerde Bring & Share maaltijd hadden met eten uit alle windstreken van de wereld. Ook dat leverde weer mooie verhalen op: wist je bijvoorbeeld dat koeienvet in Nederland wordt geproduceerd maar in de Nederlandse supermarkten helemaal niet verkrijgbaar is? Eén van de maatjes kookte er vroeger mee in Syrië en heeft inmiddels een winkel ontdekt waar ze het in Nederland ook kan kopen.

In het maatjesproject koppelen we nieuwkomers met mensen die al langer in Ede wonen. Als koppel trek je een jaar lang samen op. Wil jij ook maatje worden of er meer over weten? Lees meer via https://cvvede.nl/word-maatje-van-een-vluchteling

Lijkt het jou leuk om onze volgende activiteit te organiseren? We hebben een vacature voor Coördinator Ontmoetingsactiviteiten. Je vindt hem hier: https://cvvede.nl/vacature.

Wil je meer informatie?

Heb je hulp nodig, wil je je verbinden als vrijwilliger, sponsor of heb je gewoon een vraag? Onze koffie staat voor je klaar! Er is altijd wel iemand van ons aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.