Fietsen is even je zorgen vergeten

Geplaatst op 03 augustus 2018

20180710_165916

 

Al fietsend vergeet je even je zorgen. Dat ervaarde Najah Battal (47) met haar Edese fietsmaatje Martha Rodenburg. De afgelopen 3 maanden stapten ze wekelijks samen op de fiets. Niet alleen om te leren fietsen, maar ook voor de afleiding, die Najah goed kan gebruiken.  

Ze komt uit Syrië en woont nu een half jaar in Nederland. Najah is heel bezorgd over familie en vrienden die nog in het oorlogsgebied wonen. Ondertussen doet ze haar best om te participeren in Nederland. Ze gaat 3 dagdelen per week naar school om de taal te leren. Daarnaast meldde ze zich aan voor fietsles bij Coördinatie Vrijwilligers Vluchtelingen Ede (CVVE). Met succes, vertelt Martha: ‘Zoals je kunt zien, verplaatst Najah zich best. Ze wordt steeds vrijer en zit dikwijls te zingen op de fiets. Leuk om te zien en te horen! Ze vroeg me vandaag of ik wel wilde blijven komen, ook als we niet meer samen zouden fietsen.’

Fietsen via Sportservice Ede
Leren fietsen is participeren. Daarom biedt CVVE fietsles aan. Ze koppelt enthousiaste Edenaren aan nieuwkomers die een sociaal netwerk willen opbouwen. Sportservice Ede ondersteunt, in de vorm van 2 leenfietsen. ‘Meestal hebben deelnemers wel een fiets, maar voor de eerste lessen is die vaak niet geschikt. De fietsen van Sportservice Ede hebben een lage instap, en zijn dus erg handig om mee te beginnen’, legt Harma Jansma uit. Zij is coördinator van het maatjesproject bij CVVE. Naast een leenfiets is er ook een boekje van de Fietsersbond beschikbaar, met handige tips om iemand te leren fietsen. 

Meld je aan
Wil je ook fietsles geven? Of wil je er meer over weten? Laat het ons weten via het formulier.

Wil je meer informatie?

Heb je hulp nodig, wil je je verbinden als vrijwilliger, sponsor of heb je gewoon een vraag? Onze koffie staat voor je klaar! Er is altijd wel iemand van ons aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.