Even voorstellen…Nieuwe projectcoördinator voor CVVE

Geplaatst op 10 september 2023

WhatsApp Image 2023-09-08 at 11

Mijn naam is Corine Tabally en sinds 1 september 2023 werk ik bij CVVE als projectcoördinator voor AZC Kop van Deelen. Deelen is een klein dorpje dat onderdeel is van de gemeente Ede.

De mensen met een vluchtachtergrond wonen hier in een prachtige landelijke omgeving, maar ver uit de bebouwde kom van welke plaats dan ook; Hoenderloo, Arnhem, Ede, Otterlo, Apeldoorn. En juist daarom lijkt het me zo mooi om wat voor deze mensen te mogen betekenen, door hen te koppelen aan vrijwilligers. De mensen die hier wonen zijn over het algemeen statushouders en het is de bedoeling dat ze gaan wonen in Regio Foodvalley, dus in de omgeving van Ede.

Wat zou het prachtig zijn als de eerste contacten al gelegd gaan worden en dat ze wegwijs gemaakt mogen worden door “medelanders”, hierbij kun je denken aan: taalmaatjes, wegwijsmaatjes, rijders (naar bv. een markt), wandelmaatjes, sportactiviteiten, fietsmaatjes enz.

Naast mijn werk geniet ik erg van ons gezin. Wij wonen in Ede, de kinderen gaan in Ede naar school en we hebben hier veel sociale contacten. Verder houd ik er erg van om met verschillende culturen/mensen in aanraking te komen. In het verleden heb ik bv. Gave-kampen geleid; Nederlandse jongeren en jongeren met een vluchtelingenachtergrond komen hier samen en beleven een vakantieweek met elkaar. Hier heb ik altijd erg van genoten. Naast het werk bij CVVE, werk ik nog 1 dag als groepsleerkracht op een basisschool.

Ik zie er erg naar uit om me in te zetten bij CVVE voor de verbinding tussen mensen, in dit geval vrijwilligers en vluchtelingen/statushouders.

Wil je meer informatie?

Heb je hulp nodig, wil je je verbinden als vrijwilliger, sponsor of heb je gewoon een vraag? Onze koffie staat voor je klaar! Er is altijd wel iemand van ons aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.