Er op uit

Geplaatst op 04 februari 2022

Ontwerp zonder titel (4)

Martha melde zich een aantal jaren geleden aan als maatje en werd gekoppeld aan een vrouw die wilde leren fietsen. Afgelopen week plaatste ze dit bericht. Wij mogen matches maken maar wat daaruit voortkomt is altijd een verrassing en vaak zoveel meer dan we ooit hadden durven hopen.

Mijn Syrisch fietsmaatje en ik zijn allebei in februari jarig. Dat vieren we dan gewoonlijk met een dagje treinen. (Ze reizen nooit per trein, dat is eng en onbekend. Ze verplaatsen zich altijd per auto of fiets. Vandaar juist: we doen dit samen, met de trein!). Ik vroeg haar wanneer we dat de vorige keer ook alweer hadden gedaan, welke datum dat precies was. Ze haalt haar 'dagboek' erbij en zoekt. En ja hoor, daar heeft ze het en laat mij meelezen. Ik snap er geen hout van: Dat bladert van achter naar voor, ze wijst me de regel aan van rechts naar links en het lijkt (met respect gezegd) of er een spin over de bladzijden heeft gelopen. Het is voor mij niet te lezen.
Wat 'n dierbaar moment is dit!!!! Zo mooi! We lachen er samen om! Ze zegt dat ik haar zus ben.
En dit alles is gekomen, doordat ik haar via het CVVE kreeg met: deze Syrische dame wil leren fietsen. Dit werd rijkdom! En veel, en veel meer . . .

#CVVE, #familie, #vriendschap, #zussen, #fietsen, #wandelen, #nederlandsleren, #rijkdom, #nederig, #wekelijksfeest, #bruiloft, #syrischemaaltijden, #woordenlerenmetwhatsapp #thermosflesmetkoffie, #dankbaar, Minder weergeven

Wil je meer informatie?

Heb je hulp nodig, wil je je verbinden als vrijwilliger, sponsor of heb je gewoon een vraag? Onze koffie staat voor je klaar! Er is altijd wel iemand van ons aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.