Ede viert Fitrfeest groot succes!

Geplaatst op 11 juni 2021

foto van een vrouw met een lichtroze trui en een zwarte hoofddoek. Ze staat achter een tafel met een keukenrol en hapjes erop en voor een etalage waar op het raam het gedicht Suikerfeest staat van Larissa Verhoeff.

Samen met andere Edese organisaties was CVVE actief betrokken bij Ede viert Fitrfeest. Dit is het feest dat volgt na de Ramadan en dat moslims over de hele wereld vieren. Een feest om stil te staan waar je dankbaar voor bent, om elkaar te ontmoeten en om te zien naar mensen om je heen.

In Ede waren verschillende activiteiten te doen voor moslims én niet-moslims. CVVE hielp mee met de high tea-box en het raamgedicht. De high tea-boxen kon je voor jezelf of voor iemand anders afhalen. Met lekkers en vol entertainment. Zo vond men uitleg over de viering van Fitrfeest, muziekfilmpjes, en een instructiefilmpje en ingrediënten om zelf koekjes te bakken. Een succes zo bleek, want alle boxen waren al snel uitverkocht.

Ook was op verschillende plekken in Ede een week lang een gedicht van de Edese stadsdichter Larissa Verhoeff te zien. Zo werd het feest zichtbaar in de stad. Op elke plek gingen mensen het gesprek aan met voorbijgangers, naar aanleiding van het gedicht. Mensen konden zelf een reactie achterlaten naast het gedicht, zodat er een groeiend kunstwerk ontstond. De vraag naast het gedicht was ‘Wanneer is voor jou de wereld zoet?’ Deze vraag kan door iedereen beantwoord worden, ongeacht iemands achtergrond.

Benieuwd naar het gedicht van Larissa? Bekijk het filmpje waar ze het zelf voordraagt!

foto van een vrouw met een zwart t-shirt en lang donker haar. Ze lacht en staat voor een raam waarin in handlettering het gedicht Suikerfeest staat van Larissa Verhoeff.

foto van een man met een beige jas en een zwart mondkapje. Hij staat bij een raam waarop staat ‘wanneer is voor jou de wereld zoet?’ en hij schrijft eronder ‘elke dag’.

foto van een man met donkerblauwe kleding en een mondkapje en een vrouw met blauwe kleding en een hoofddoek, gezien vanaf de rug. Ze staan bij een tafel waar allemaal kartonnen doosjes op liggen.

foto van een lange tafel met hapjes erop. Links aan de tafel zitten twee vrouwen: de voorste heeft kort, grijs haar en lacht in de camera. Haar kleding is zwart en grijs. Achter haar zit een vrouw met kort grijs haar en een blauw vest. Rechts aan de tafel zit een vrouw met zwarte kleding en een blauwe hoofddoek.

Wil je meer informatie?

Heb je hulp nodig, wil je je verbinden als vrijwilliger, sponsor of heb je gewoon een vraag? Onze koffie staat voor je klaar! Er is altijd wel iemand van ons aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.