CVVE heeft afscheidgenomen van Jaap

Geplaatst op 22 december 2017

Jaap

Afgelopen week hebben we als CVVE afscheid genomen van Jaap Jaap is sinds de noodopvang betrokken geweest bij CVVE. Daar coördineerde hij alle activiteiten die er aangeboden werden (dat waren er meer dan 10 per week). Op de noodopvang is Jaap ook samen met Malkander, COA en Vluchtelingenwerk bezig geweest met een project om de asielzoekers vrijwilligerswerk te laten doen. Door het sluiten van de noodopvang is dat project niet in de uitvoeringsfase terecht gekomen.

Begin 2017 kreeg dit project een doorstart in een samenwerking tussen Malkander, Gemeente Ede en Vluchtelingenwerk Ede om statushouders te helpen bij het vinden van vrijwilligerswerk. Jaap was hier initiatiefnemer van. Een project dat we waardevol vinden omdat we geloven dat vrijwilligerswerk kan helpen bij het leren van de Nederlandse taal en als stapje richting het weer vinden van betaald werk. In het afgelopen jaar hebben er via dit project 12 statushouders een passende vrijwilligerswerkplek gevonden en is er daarnaast geinvesteerd in het aangaan van relaties met verschillende organisaties, bedrijven en andere externe partijen.

Wij zijn Jaap dankbaar voor alles wat hij voor CVVE en daarmee voor nieuwkomers in Ede heeft gedaan!

Wil je meer informatie?

Heb je hulp nodig, wil je je verbinden als vrijwilliger, sponsor of heb je gewoon een vraag? Onze koffie staat voor je klaar! Er is altijd wel iemand van ons aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.