Bezoek aan de opvang

Geplaatst op 27 augustus 2021

Aanbod delen Harskamp

Vanmiddag zijn we op de noodopvang in Harskamp geweest. We hebben gesproken met medewerkers van het COA en het Rode Kruis. En met enkele Afghaanse evacués. Velen spreken Engels en een behoorlijk aantal kan Nederlands. Er waren kinderen aan het spelen en enkele volwassenen aan het volleyballen toen we aankwamen. De sfeer leek goed.

Kleding en speelgoed is er op dit moment voldoende. Het verzoek van het COA is om dit niet te doneren. Ook lieve welkomsacties zoals het sturen van bloemen of tasjes met Nederlandse producten is nu niet mogelijk. Het is voor de medewerkers niet haalbaar om dit uit te delen. Drie keer per dag iedereen van een maaltijd voorzien is al een hele logistieke operatie. 

Op dit moment is het niet mogelijk om vrijwillig je handen uit de mouwen te steken op de locatie zelf. Dit heeft ermee te maken de mensen in quarantaine zitten, nog niet geregistreerd zijn en dat het een locatie van defensie is. Hoe zich dat de komende tijd verder gaat ontwikkelen is nog niet duidelijk.

Het COA speelt actuele hulpvragen aan ons door. Die zijn te vinden op onze social media kanalen en via deze link
 

Wil je meer informatie?

Heb je hulp nodig, wil je je verbinden als vrijwilliger, sponsor of heb je gewoon een vraag? Onze koffie staat voor je klaar! Er is altijd wel iemand van ons aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.