Alle goeds voor 2016 en een betekenisvol nieuwjaar!

Geplaatst op 06 januari 2016

We wensen jullie alle goeds voor dit nieuwe jaar en hopen er als onderdeel van de Edese samenleving weer een betekenisvol jaar van te maken met elkaar!

Beste betrokkene,

 

We wensen jullie alle goeds voor dit nieuwe jaar en hopen er als onderdeel van de Edese samenleving weer een betekenisvol jaar van te maken met elkaar!

 

In de periode dat er in Ede vluchtelingen worden opgevangen is er met veel enthousiasme goederen ingezameld en activiteiten georganiseerd voor hen. Als CVVE hebben we een heleboel mooie initiatieven voorbij zien komen en het heeft ons steeds weer verrast hoeveel animo er is om van betekenis te zijn voor deze doelgroep. Bedankt daarvoor!

 

De afgelopen maanden is er veel georganiseerd aan incidentele en structurele activiteiten. Voor iedereen is het een ontdekkingstocht (geweest) naar wat een haalbare werkwijze is hiervoor. We hebben dit steeds in overleg met het COA gedaan, omdat zij het beste zicht hebben op de vraag en behoefte van de vluchtelingen en de mogelijkheden die er zijn binnen het asielproces dat zij doorlopen. Naar aanleiding van de ervaringen van de afgelopen tijd heeft het COA een aantal conclusies getrokken over wat hierin wel en niet wenselijk is. Uit het overleg dat we met hen hierover gehad hebben zijn aangepaste richtlijnen naar voren gekomen die we deze week verder uitwerken en begin volgende week via de website zullen communiceren.

 

Het is ons streven om voor de periode van nu tot juli 2016 een gevarieerd aanbod aan activiteiten aan te kunnen bieden. We zijn hierbij volledig afhankelijk van vrijwilligers en dankbaar voor iedereen die zich daarvoor wil inzetten!

 

Wil je een activiteit organiseren, neem dan contact met ons op via het contactformulier of via info@cvvede.nl.

Wil je meer informatie?

Heb je hulp nodig, wil je je verbinden als vrijwilliger, sponsor of heb je gewoon een vraag? Onze koffie staat voor je klaar! Er is altijd wel iemand van ons aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.