Activiteiten met vluchtelingen

Geplaatst op 03 november 2015

Veel aanbod voor het doen van activiteiten met vluchtelingen.

We krijgen veel aanbod voor het doen van activiteiten met vluchtelingen. Mooi om te zien hoe er vanuit de Edese samenleving volop ingezet wordt op ontmoeting en verbinding!
Vooralsnog is er bij de opvanglocatie, behalve voor kinderactiviteiten in de speelkamer, geen ruimte om activiteiten te organiseren. Daarnaast hanteert het COA het beleid dat iedereen die op locatie een activiteit met vluchtelingen wil doen in het bezit moet zijn van een VOG (verklaring omtrent gedrag). 
Voor activiteiten buiten de opvanglocatie geldt dit niet. Dit weekend hebben de eerste activiteiten plaats gevonden.

Het is ons streven voor de periode van nu tot juli 2016 een gevarieerd aanbod aan activiteiten aan te kunnen bieden. Daarover zijn we in contact met een aantal lokale organisaties. Hoe dit vorm te geven zal nog verder uitgewerkt worden. 
Mocht je als organisatie/vereniging van betekenis te kunnen zijn hierin of nu al een compleet georganiseerde activiteit (inclusief vervoer) aan kunnen bieden, vul dan het contactformulier in. 

Wil je meer informatie?

Heb je hulp nodig, wil je je verbinden als vrijwilliger, sponsor of heb je gewoon een vraag? Onze koffie staat voor je klaar! Er is altijd wel iemand van ons aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.