17 september 2020: Elkaars cultuur proeven in Cultura Ede

Geplaatst op 11 september 2020

Zes mensen staan in een cirkel op een betegelde vloer. Ze staan in een kring en houden verschillende instrumenten vast. Ze kijken allemaal in de camera. Ook in een cirkel staat de witte tekst 'Elkaars cultuur proeven.'

Wat is het toch geweldig om in een stad te wonen met zoveel verschillende culturen. Van Marokkaans naar Surinaams en van Congolees tot Russisch. Elk van die inwoners neemt haar eigen culturele tradities en gewoonten mee, of het nu gaat om eten, muziek, literatuur of sociale gewoonten. 

Om die verschillende culturen beter te leren kennen zijn Cultura en Samen voor Ede een project gestart onder de titel 'Elkaars cultuur proeven'. Verschillende muzikanten maken samen muziek, leren elkaar kennen en werken aan nieuwe muziek. Daarnaast zijn er schrijvers aan het werk van Nederlandse en allochtone afkomst. Zij spreken met elkaar over elkaars cultuur en werken samen aan een verhaal of gedicht.

Graag nodigen we u uit om het eindresultaat te komen beluisteren. Op deze feestelijke avond kunt u luisteren naar het resultaat van twee jaar lang oefenen door een groep hartstochtelijke muzikanten. 

U bent van harte welkom. Koop een ticket via deze link
Donderdag 17 september, aanvang 20.00 uur, zaal open 19.45 uur, entree €2,50. Locatie Cultura, Molenstraat 45, 6710 BA Ede. 

Wil je meer informatie?

Heb je hulp nodig, wil je je verbinden als vrijwilliger, sponsor of heb je gewoon een vraag? Onze koffie staat voor je klaar! Er is altijd wel iemand van ons aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.