14 juni informatieavond over trauma

Geplaatst op 07 juni 2022

Hulpvragen Noodopvang (10)

Op dinsdagavond 14 juni organiseert CVVE in samenwerking met Trauma Company een informatieavond over trauma. Vanaf 19.45 uur inloop en om 20.00 uur zullen we starten. We mogen deze avond gebruik maken van een ruimte in de CHE.

Het omgaan met mensen die net uit een oorlogsgebied komen kan vragen oproepen. Wat is slim om te doen en wat niet? Hoe ga je om met bepaalde onderwerpen? De noodopvang voor de Oekraïners heeft ertoe geleid dat in korte tijd heel veel mensen regelmatig in contact zijn met Oekraïners. Ben jij tegen vragen aan gelopen tijdens je interactie met Oekraïners? Of wil je gewoon meer weten over trauma en hoe je daar mee om kunt gaan? Zet dan 14 juni in je agenda. Dan organiseren we een avond met Trauma Company.

Hier alvast een teaser van wat je te wachten staat op die avond: Op een interactieve en heldere manier leggen we aan de hand van symbolen iets uit over trauma. Wat gebeurt er in de hersenen bij traumatische ervaringen? En wat heeft dit voor gevolgen voor de ontwikkeling van het brein, het lichaam en de persoonlijkheid? Je leert de zogenaamde “traumabril” op te zetten. Daarnaast krijg je praktische tips en tools om iemand te helpen die last heeft van nare ervaringen.

Deze avond wordt georganiseerd voor de vrijwilligers, gastgezinnen en mensen die in contact zijn met Oekraïners. Schrijf je direct in! 

Wil je meer informatie?

Heb je hulp nodig, wil je je verbinden als vrijwilliger, sponsor of heb je gewoon een vraag? Onze koffie staat voor je klaar! Er is altijd wel iemand van ons aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.