GEZOCHT: Maatschappelijk begeleiders Vluchtelingenwerk

Regelmatig komen er in Ede nieuwe vluchtelingen wonen. Mensen, die om diverse redenen familie, vrienden en bezit moesten achterlaten. Na een periode van onzekerheid hebben zij uiteindelijk een verblijfsvergunning gekregen en mogen ze zich in een stad of dorp vestigen. Hierbij hebben ze hulp en begeleiding nodig.

Vluchtelingenwerk is in Ede met spoed op zoek naar vrijwilligers die vluchtelingen na aankomst in de gemeente willen begeleiden. Het gaat om de eerste opvang, het regelen van allerlei praktische zaken en het wegwijs maken in een voor hen onbekende omgeving. Als vrijwilliger word je de vaste contactpersoon voor de vluchteling (en eventueel zijn/haar gezin), die hen in de eerste periode begeleidt. 

De tijdsinvestering is ca. 2 dagdelen per week. We vragen van jou de motivatie om vluchtelingen te helpen en HBO denkniveau. We bieden je werk in een leuk team en goede ondersteuning.

Ben je geïnteresseerd? Neem dan voor meer informatie contact op met Arine Spierenburg, via email: aspierenburg@vluchtelingenwerk.nl of telefonisch via 06-30638254.