20 november 2018 20:00

Informatieavond 20 november 2018

Op dinsdag 20 november is er weer een informatieavond over het project ‘Maatje voor een vluchteling’. Op deze avond vertelt iemand van Vluchtelingenwerk iets over het traject dat nieuwe statushouders bij hen doorlopen. Daarnaast leggen we als CVVE uit wat het maatjesproject inhoudt. Zo mogelijk deelt ook één van de reeds gestarte maatjes iets over het contact.
 
De informatieavond is bedoeld voor:
-Mensen die al maatje zijn
-Mensen die contact hebben met een statushouder en voor wie bovenstaande informatie relevant is
-Mensen die overwegen maatje te worden maar die eerst iets meer willen horen.

Meld je nu aan, zodat we weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen.

20 oktober 2018 13:00

Gratis excursie Kröller-Müller Museum | 20 oktober

Na het succes van de voorgaande excursie, kunnen statushouders en maatjes zaterdag 20 oktober gratis een bezoek brengen aan het Kröller-Müller Museum. Een prachtige kans om samen Ede te ontdekken! Aanmelden voor deze excursie is noodzakelijk en kan tot 22 september.

Het Kröller-Müller Museum ligt midden in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Vanaf de ingang in Otterlo fietsen we op de gratis witte fietsen naar het Kröller-Müller Museum (voor wie niet kan fietsen is het ook mogelijk om met de auto het park in te gaan).

Eenmaal in het museum verzamelen we in de aula. Hier krijgen we een introductie over het museum van Angeline Bremer, zij werkt al vele jaren voor het museum. Na de picknick kan iedereen de kunstwerken van  onder andere Vincent van Gogh, Pablo Picasso, Claude Monet of Piet Mondriaan bekijken. En er is natuurlijk tijd om te wandelen in de beeldentuin. 

Om 13:00 uur verzamelen we bij ingang Otterlo van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het programma is rond 17.30 uur afgelopen. Toegang en parkeren wordt gratis aangeboden voor deze excursie. Ook kinderen zijn van harte welkom. We gaan ervan uit dat je zelf vervoer regelt voor jou en de statushouder naar de ingang van het park. Als dit een probleem vormt, neem dan even contact met CVVE op.

Programma 

13.00                     verzamelen ingang Otterlo

14.00                     aankomst Kröller-Müller Museum

14.15                     introductie in de aula + drankje

15.45                    bezoek museum en beeldentuin (museum sluit om 17.00 uur en beeldentuin om 16.30 uur)

17.00                    gezamenlijk nog rondje fietsen (+/30 minuten) langs Jachthuis Sint Hubertus (degene die willen kunnen ook naar huis)

Deze excursie is bedoeld voor maatjes en statushouders die niet aanwezig konden zijn bij de vorige excursie op 7 juli. 

07 juli 2018 11:00

Gratis excursie Kröller-Müller Museum | 7 juli

Op zaterdag 7 juli kunnen statushouders en maatjes gratis een bezoek brengen aan het Kröller-Müller Museum. Een prachtige kans om samen Ede te ontdekken! Aanmelden voor deze excursie is noodzakelijk en kan tot 2 juli.

Het Kröller-Müller Museum ligt midden in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Vanaf de ingang in Otterlo fietsen we op de gratis witte fietsen naar het Kröller-Müller Museum (voor wie niet kan fietsen is het ook mogelijk om met de auto het park in te gaan).

Eenmaal in het museum verzamelen we in de aula. Hier krijgen we een introductie over het museum van Angeline Bremer, zij werkt al vele jaren voor het museum. Na de introductie is het tijd voor de picknick in de beeldentuin. Iedere deelnemer mag iets lekkers maken voor de picknick. Restaurant Monsieur Jacques zorgt voor wat te drinken. Na de picknick kan iedereen de kunstwerken van  onder andere Vincent van Gogh, Pablo Picasso, Claude Monet of Piet Mondriaan bekijken. En er is natuurlijk tijd om te wandelen in de beeldentuin. 

Om 11 uur verzamelen we bij ingang Otterlo van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het programma is rond 15.30 uur afgelopen. Toegang en parkeren wordt gratis aangeboden voor deze excursie. Ook kinderen zijn van harte welkom. We gaan ervan uit dat je zelf vervoer regelt voor jou en de statushouder naar de ingang van het park. Als dit een probleem vormt, neem dan even contact met CVVE op.

Programma

11.00 verzamelen ingang Otterlo

12.00 aankomst Kröller-Müller Museum

12.15 introductie in de aula

12.45 picknick in de beeldentuin (bij het buitenrestaurant)

13.30 – 15.00 bezoek museum en beeldentuin

15.00 afsluiting bij het buitenrestaurant in de beeldentuin

 

We willen graag iedereen de kans geven om deel te nemen. Daarom wordt er een extra excursie op 8 september georganiseerd als deze excursie op 7 juli vol zit.

20 juni 2018 18:00

Multiculturele maaltijd Bennekom

Op woensdag 20 juni (wereldvluchtelingendag) is er een multiculturele maaltijd in Bennekom.

Het zal een avond zijn van ontmoeting tussen culturen, gezelligheid, muziek en samen eten. 

Deelname is gratis.

Datum: woensdag 20 juni 2018

Locatie: Emmalaan 1, 6721 ET Bennekom 'gebouw de ontmoeting' van Vrijzinnige gemeente Bennekom

 

20 juni 2018 17:30

Multiculturele maaltijd Veldhuizen-Kernhem

Op 20 juni is het Wereldvluchtelingendag. We willen op die dag de verbinding tussen de verschillende culturen in Ede vieren door samen te eten in je buurt.

In Veldhuizen-Kernhem willen we je uitnodigen voor een multiculturele maaltijd in samenwerking met Resto van Harte.

Je bent van harte welkom. Mee-eten is gratis. Schrijf je in via de link zodat we weten voor hoeveel mensen we moeten koken.

Woon je in een andere wijk in Ede? Kijk dan op onze website en schrijf je in voor de maaltijd in jouw buurt.

Pagina's